top of page
XVerweij fotografie voor SDijkhuis-50.jpg

Mijn verhaal

Wie is Saskia Dijkhuis 

Door mijn liefde voor dieren ben ik gestart met werken als paraveterinair in 1991 in Amersfoort. Vanaf dat moment volgt een lange stroom van opleidingen, cursussen en allerlei vormen van bij-en nascholing die raakvlakken hebben op het vakgebied van paraveterinair. Omdat ik altijd meer wil weten. 

Naast de medische kant van mijn vakgebied interesseer ik mij ook bijzonder in het gedrag van dieren, en dan met name de hond en ook het paard. Gedurende de jaren heb ik mijzelf ontwikkeld op dit gebied en dat doe ik nog steeds. 

Op deze manier ben ik in contact gekomen met het AAI (Animal Assisted Interventions) werkveld en sinds 2017 ben ik actief in dit werkveld. In het begin als bezoekteam samen met mijn honden en shetlandpony en later ook als instructeur en weer later als PADA (Personality Assessment for Domesticated Animals) gedragstester. De PADA test is een karaktertest die laat zien of je hond in de basis geschikt is om verder te trainen voor inzet in AAI.

Het is in die hoedanigheid dat het mij gaat opvallen hoe regelmatig de (vaak zeer subtiele) signalen van onze geliefde honden gemist worden. En het gaat dan niet alleen om de communicatie signalen die onze honden laten zien aan ons, maar ook om de subtiele uitingen van pijn dan wel ongemak. Juist door deze subtiliteit wordt het vaak niet gezien door de eigenaren.

Toen een van onze honden serieus geblesseerd raakte en er maar liefst 2 verschillende aandoeningen speelden maar niet als zodanig opgemerkt werden, kwam ik de opleiding Pijncoach bij honden tegen. Die was raak, dat was wat ik nog miste! In mijn CV en ook dat voor mij dit ontbrak in hondenland. Deze opleiding heb ik nu afgerond.

Nu is het mijn doel geworden om eigenaar en hond te begeleiden in het best passende hulptraject. Deze oplossing kan zowel in het reguliere als in het alternatieve circuit of in een combinatie van beiden liggen. 

Graag wil ik die brug slaan tussen de eigenaar en de hond, maar ook tussen de eigenaar en de juiste hulpverlener. Of dat nou een orthomanueel werkend dierenarts, een fysiotherapeut, specialist, complementair of alternatief werkend arts of therapeut is.

De juiste hulp is maatwerk!

Mijn doel: jou en je hond samen een nòg beter leven te geven.

XVerweij fotografie voor SDijkhuis-15.jpg
bottom of page